четвер, 27 листопада 2014 р.

Чорна сторінка України

Час народжуватися, час помирати.
Час руйнувати, час будувати,
Час розкидати каміння і час їх вбирати,
Час мовчати, час говорити.
Сьогодні -Час - говорити!


Пам'яті українського народу, який загинув мученицькою смертю від голоду, заподіяного у 1932-1933 рр. Літа 1933 від Різдва Христового був в Україні великий голод. Не було тоді ні війни, ні засухи, ні потопу. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу - старих, молодих, дітей і ненароджених, у лонах матерів.

Їм – неоплаканим і невідспіваним... Їм – похованим без труни й молитви... позбавлених могили й шани – присвячується вечір-реквієм зі слайд презентацією «Чорна сторінка України». Бібліотекар Абдулова Ю.О. разом зі студентами 1 курсу НКПТК перегорнули знову цю страшну сторінку нашої історії. Вони поринули віртуально у минуле тих років, прослухавши «Колискову-33», яку мати написала для своєї 5-річної дитини, яка померла від голоду.


 Згадали і пом’янули хвилиною мовчання усіх. Прийняли участь у акції «Запали свічу».


На останок бібліотекар презентувала нову книгу «Голодомор 1932-1933 років очима свідків Нової Каховки» зачитавши деякі свідчення з неї. В кінці заходу присутнім роздали шматочки хліба, які вони  з їли стоячи.

Немає коментарів:

Дописати коментар