пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Асканія Нова ХХІ століття

На території сучасної Херсонщини є унікальний острівець прадавньої землі, де зберігся незайманий степ, якого не торкалася ні рука людини, ні плуг.
Це біосферний заповідник "Асканія-Нова" імені Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна - найстаріший степовий резерват миру, одне з 7 природних чудес України, що входить в сотню найбільш відомих заповідних територій планети і йому вже більше 100 років.

Навколо хоч куди кинь погляд, - степ та степ. Варто зійти снігу, як пробуджена земля покриваєтся ніжно-смарагдовим килимом різнотрав'я. Спалахують різними фарбами польові квіти, а при вході в зоопарк можна побачити у всій красі цвітіння тюльпанів, темно-фіолетових і жовтих ірисів. А влітку степ закутується в сріблясто - сизий серпантин ковили, яка переливається хвилями від найменшого подиху вітру.

       У цю неземну красу, в еко-подорож «Асканія-Нова XXI століття» і помандрували бібліотекарі молодшого відділу Усачова В.О. та Петрова Н.М. разом з учнями 5-«Б» класу ЗОШ №10. Долаючи маршрути електронної презентації, діти мали можливість познайомитись з унікальними тваринами, птахами та рослинами, зібраними майже з усього світу. Бібліотекарі завершили подорож вікториною. Учні охоче відповідали на питання і наприкінці визначились переможці, які і отримали  заохочувальні  солодкі призи.

Тож у кожного з нас є нагода завітати  в куточок раю на землі, адже нам пощастило, бо він знаходиться зовсім поруч.
Історія створення і подальшого розвитку заповідника «Асканія-Нова» є прекрасним прикладом, яким чином слід вписувати своє ім’я в історію людства, як це зробив незабутий вдячними нащадками Фрідріх Фальц-Фейн.



Немає коментарів:

Дописати коментар