середу, 12 квітня 2017 р.

Космос розкриває таємниці

      Космос захоплює та вражає. Далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, з давніх-давен їхня таємничість та незвіданість були об’єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери й ще далі, в космос, пізнати, що там є та що там відбувається – ось до чого тисячоліттями прагнула людина.

     12 квітня відзначається всенародне свято. Саме в цей день у 1961 році перший вдалий політ у космос здійснив Юрій Гагарін. До міської бібліотеки №2 були запрошені учні 3-В класу ЗОШ №10, щоб здійснити віртуальну подорож «Космос розкриває таємниці».


      Бібліотекарі розповіли про подвиг Юрія Гагаріна, який відкрив людству шлях до зірок, про події, які передували першому польоту у космос. За допомогою слайд-презентації діти занурилися у простори галактики, з задоволенням прийняли участь у розгадуванні кросворду.


 Масу яскравих вражень і позитивних емоцій для молодших школярів принесли конкурси та ігри. Дітям було дуже весело, уявивши себе космонавтами суперсучасного міжпланетного корабля, дізнатися про побут астронавтів. Для цього бібліотекарі провели конкурс «Сніданок космонавта». На нитці прив’язали кілька яблук і запропонували дітлахам з’їсти фрукти, не торкаючись їх руками. Майже як в умовах невагомості.

       Конкурс «Справжній космонавт» дозволив виявити тих у кого добре розвинений вестибулярний апарат. 


Наприкінці переможці отримали памятні медалі.



      Бібліотека також не залишилась без подарунку, отримавши від вдячних дітлахів книгу.


Немає коментарів:

Дописати коментар