вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Їхав козак за Дунай


        На честь святкування Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, працівники міської бібліотеки №2 провели історичну мандрівку «Їхав козак за Дунай» для учнів 6-А класу ЗОШ №10.
        Бібліотекарі ознайомили дітей з козацькими традиціями, історією виникнення  козацтва в Україні, побутом і життям козаків на Січі.


        А конкурсна частина заходу змусила шестикласників добряче попрацювати.  Клас вирішили поділити так, як це було заведено на Січі – хлопці й дівчата окремо.  
       Трохи спробували себе у ролі козаків-характерників, які  володіли таємними знаннями, вміли пророкувати майбутнє і бачити за кілька верств довкола себе. Перший конкурс, у якому діти, спираючись на прочитану літературу про козаків та  почуту інформацію, намагалися відгадати предмети, заховані у «Чорній скриньці».



        Не уступили хлопці дівчатам і в ролі кашоварів у наступному конкурсі, де потрібно було як найшвидше розібрати на окремі тарілки змішані горох, квасолю, рис. 




    Цікаві і веселі завдання чекали учнів під час конкурсів «Сірниковий», «Сила» та «Фольклорний». Команди  завзято змагалися у кмітливості та спритності, а за підсумками результатів перемогла, як завжди у козаків, дружба.




      Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І ми, бібліотекарі, раді, бо захід допоміг зрозуміти дітям, що козак – це не той, хто одягнений у шаровари. Це перш за все, воїн за духом, який воюватиме тільки за одну річ – свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків, українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар