четвер, 12 листопада 2020 р.

Підводимо підсумки

           Ось і закінчується   4-й сезон книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2020», яка була започаткована ГО «Демфорум» та телеканалом «Еспресо» у 2017 році з метою відзначати найкращі вітчизняні літературні новинки року та за для підтримки інтересу до читання книжок в Україні. Організатори прагнуть, аби видавці знайшли ефективний шлях до читачів через рекомендації, відгуки та оцінку книжок читачами та авторитетними експертами. Особливість Премії полягає у тому, що її переможців на останньому етапі визначають читачі шляхом голосування у бібліотеках по всій Україні. 

В номінації «Література для дорослих» були представлені книги:

1) Забужко О. Планета полин

2) Жадан С.  Список кораблів

3) Андрухович С.  Амадока

В Новокаховській міській бібліотеці №2  перемогу отримала книга Сергія Жадана  «Список кораблів». Друге місце отримала книга С.Андрухович «Амадока» і третє Забужко «Планета полин».







В номінації «Література для підлітків»:

1) Забужко О. Планета полин

2) Жадан С.  Список кораблів

3) Андрухович С.  Амадока

Голоси читачів розподілилися таким чином:

Перше місце – Наталія Довгопол «Шпигунки з притулку Артеміда». Друге – Іван Андрусяк «Сірка на порох». Третє – Саша Камінська «Не кажи нікому».



В номінації «Література для дітей»:

1)Поставна Т. Коли я була лисицею

2)Олійко Г. Історія, яку розповіла Жука

3)Русіна О. Мія і місячне затемнення

Серед маленьких читачів з невеликим відривом перемогла книга Ольги Русіної «Мія і місячне затемнення». Друге місце віддали зворушливій та добрій книжці молодої письменниці Тані Поставної «Коли я була лисицею». Книга Грасі Олійко «Історія, яку розповіла Жука» зайняла третє місце.



     З нетерпінням чекаємо переможців конкурсу «Еспресо. Вибір читачів 2020».

 


Немає коментарів:

Дописати коментар