понеділок, 11 січня 2021 р.

Колядки із старої шухлядки

 

Різдвяні коляди прозвучали в міській бібліотеці №2.

Колядка – це маленька розповідь про велику подію і прославляння головних осіб тієї ночі, яка принесла радісну звістку про народження Ісуса Христа.

А ще це -  побажання, щоб майбутній рік приніс удачу.

Тож в  бібліотеці колядників радо прийняли, щиро подякували за вітання та, як водиться за народним звичаєм, обдарували їх гостинцями! Тепер новий рік точно буде вдалим!

На різдво хочеться особливої атмосфери, святкового настрою й дива. Допомогти з цим можуть не лише вуличні забави зі снігом, блискуча гірлянда на ялинці, а й різдвяні історії, які бібліотекарі і запропонували дітям.




А також книжки, які повертають нас до золотих традицій українського Різдва, вчать колядкам та щедрівкам.


Щастям, радістю, мирним майбуттям хай буде наповнене ваше життя.

З Різдвом Христовим! 

https://youtu.be/dgUr2inwgPs


Джек Лондон


12 січня виповнюється 145 років від дня народження відомого американського письменника, громадського діяча, автора відомих соціальних і пригодницьких романів, повістей і оповідань Джека Лондона. Його часто називають втіленням американської мрії, людиною що створила себе сама, розраховуючи тільки на свої сили і свою наполегливу працю.
У своїй творчості він оспівував непохитність людського духу і любов до життя. Такі твори, як «Біле Ікло», «Поклик предків» і «Мартін Іден», зробили його одним з найбільш знаменитих і високооплачуваних літераторів за всю історію США (його гонорар доходив до 50 тисяч доларів за книгу, що було фантастичною сумою для початку XX століття).
Джек Лондон, цитати якого пережили свого творця на ціле століття і будуть існувати ще дуже довго, писав настільки проникливі і зворушливі історії, які западають глибоко-глибоко в душу, що він і до цього дня залишається одним з найбільш затребуваних письменників.
За романами й повістями Джека Лондона знято понад 50 фільмів. Твори письменника видаються мільйонними тиражами й перекладені багатьма мовами. Велика кількість україномовних перекладів дає стверджувати, що автор входить до числа улюблених зарубіжних письменників наших читачів.
З приводу річниці міська бібліотека №2 пропонує згадати найкращі романи і повісті письменника, переглянувши віртуальну тематичну полицю.



Немає коментарів:

Дописати коментар