суботу, 18 грудня 2021 р.

Святий Миколай - дітям

Від щирого серця привітали бібліотекарі
 своїх маленьких читачів з наступаючим святом! 
Звичайно, були прикольні завдання та приємні подаруночки.🎁🎁🎁















19 грудня – одна із найочікуваніших дат у році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая.

Мало кому відомо, що в цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. За легендою, Святий Миколай був покровителем не тільки дітей, а й мандрівників. Він прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним.

Миколай, за переказами, був народжений в місті Патари, в Лікії. Його батьки були правовірними людьми. Хлопчик з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, роздавав убогим монети, залишаючи у своїх руках тільки необхідне. За добродушність і милосердя Миколая отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих.

За легендами, опису Санта Клауса і Святого Миколая в багато чому збігаються. Можливо, не випадково обидва ці персонажа приносять подарунки на Католицьке Різдво і День Святого Миколая, які знаходяться в короткому часовому інтервалі. Адже чудеса іноді не вимагають обґрунтувань, у них просто потрібно вірити.

Хай кожне зимове свято приносить малечі радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім нашим користувачам та їх родинам веселих свят, щастя, миру і здоров’я!



Немає коментарів:

Дописати коментар