вівторок, 17 березня 2015 р.

Поетичний камертон Л.Костенко


    
Поезія — це   завжди   неповторність,
якийсь  безсмертний дотик до душі.
                                Ліна Костенко

     Поетична зоря Ліни Костенко освітила дорогу в літературу цілій когорті молодих талантів, які відтоді прибрали наймення шістдесятників.
     Уже перші книжки Ліни Костенко засвідчили: на небосхилі української поезії спалахнув дужий талант. Голос її — чистий і щирий — ось уже кілька десятиліть тримає читацький загал в напруженому чеканні нових поезій, драматичних поем, романів у віршах.
     Напередодні 85-річчя з дня народження поетеси, за наказом управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, проводиться обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко».
 I тур  фестивалю пройшов 12 березня на базі школи №2. Від міської бібліотеки №2 в ньому брали участь Горобець Даша, учениця 6«Б» класу НКК №2, Котляр Олександр, студент ВПУ та Смолій Олена, учениця 10«А» класу ЗОШ №10. Кожен учасник отримав велику насолоду від поезії Ліни Василівни. І це справжній дотик до неповторної, яскравої поезії Л.Костенко.


Немає коментарів:

Дописати коментар