вівторок, 24 березня 2015 р.

   
                       
          Існує книг багато на землі,
          Вони цікаві, мудрі та повчальні.
          Та кожен з нас дорослий, чи малий,
          Казки читає - дуже вони гарні.
          Казка - це світ чарівний та незнаний,
          Казка - це диво, сповнене краси.
          Поринуть в казку — це ж бо так цікаво.
                                                         Це справді свято - радість для душі.


            Дуже незвичне слово “казка”. А який великий зміст ховається за цим словом. Казки почали складати ще в сиву давнину. І передавались вони із уст в уста, із покоління в покоління.
Казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя.
Так розпочався тиждень дитячої книги в міській бібліотеці №2 24.03.2015 літературним брейн-рингом «З якої казки?».


Учні 3-А класу ЗОШ№10 проявили себе ерудованими, залюбки відповідали на питання та читали вірші. Наприкінці бібліотекарі дитячого відділу Абдулова Ю.О. та Усачова В.О. зробили огляд новеньких журналів та запросили дітей до себе в бібліотеку.


Цього ж дня бібліотекар Абдулова Ю.О. запросила 7-Б клас СЗОШ№8, продовжити знайомство з книгою на бібліотечному уроці «Читаємо, вчимося, граємо».
Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкую­чись, ви, напевне, зустрічали слова, вирази, зна­чення яких вам незрозумілі. Що ж ви робите в та­ких випадках? Звичайно, запитуєте батьків, вчи­телів, друзів, але корисніше і цікавіше самому знайти потрібну інформацію. А її ви отримаєте, коли звернетеся до довідкової літератури.


На початку бібліотечного уроку згадали, що ж таке довідкова література, а потім провели практичну роботу зі словниками, енциклопедіями, довідниками. Учні активно приймали участь у обговоренні, які помилки вони зробили та допомагали один одному їх виправити.
Наприкінці бібліотечного уроку діти отримали домашнє завдання:підготувати повідомлення, користуючись довідковою літературою.

Немає коментарів:

Дописати коментар