вівторок, 23 серпня 2016 р.

Кольори, що дають надію


Прапор нашої Вкраїни
Має колір жовто-синій.
І повинен кожен знати,
Як два кольори єднати:

Синє небо – верхня смуга,
Жовте поле – нижня смуга.
Я підношу із любов’ю
Прапор ніжнокольоровий.
                            Чубач Ганна


     Українці мають славну історію і традиції. Маємо і свою державу, а кожна держава має свої національні символи, які люди шанують і бережуть.
     23 серпня в Україні відзначається День Державного Прапора. Державний прапор нашої Батьківщини має синьо-жовту барву. Ці кольори не випадкові. Тисячоліттями наші предки вважали їх священними. Синій колір – це колір води, без якої не було б життя, не дозрів би хліб, це колір ясного, чистого неба. Жовтий колір – це колір вогню, жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого немає життя на землі; це колір пшеничної ниви, хліба, зерна. Це символ достатку українського народу.



     Сьогодні бібліотека № 2 відвідала  дитячий санаторій «Джерельце», щоб розповісти дітям історію виникнення державного  прапора. Бібліотекарі були приємно вражені тим, як діти підготувалися до цього свята.  З великим задоволенням та натхненням вони співали  українські пісні, а також з патріотизмом виконали гімн України.  Відповідаючи на питання вікторини діти показали гарні знання з історії, географії  України. Сподіваємось, що почуття любові до Батьківщини допоможе їм зробити все для того, щоб наш край ставав квітучим, сильним і багатим.








Немає коментарів:

Дописати коментар