понеділок, 20 березня 2017 р.

Таємниці світового океану


     22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Цей день був проголошений у 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН.
     Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про те, що проблема чистої питної води є од­нією з найгостріших  проблем у світі.
     Саме до цього дня, для учнів ЗОШ№10,  бібліотекарями бібліотеки №2 був підготовлений відео-круїз "Таємниці світового океану».
    Бібліотекари Носенко О.А. та Скрипаль К.І розповили дітям про те, що вода — найпоширеніша речовина на планеті, нею покрито 70,9 % поверхні Землі. Її сила настільки велика, що вона може розмивати гори, утворювати долини, руйнувати гірські породи. Вона бере участь у процесах органічного життя, вода головний елемент в біосфері. А скільки цікавих явищ у природі пов’язане з водою!

     Дітям було цікаво дізнатися про таємниці води. Вони з захопленням відправились у мандри по морям та океанам. Побували біля  Марінської впадини у Тихому океані та дізналися про тих відважних людей, які вперше погрузилися на дно впадини, та який американський режисер вдруге сам на сам обстежив тваринний та рослинний світ і створив про це документальний фільм.  Ще діти ознайомилися  з підводним водопадом в Індійському океані, здійснили мандрівку на самий віддалений острів на землі – острів Буве у Атлантичному океані та дізналися про те, чому зупиняються кораблі при працюючих двигунах у зоні «мертвої води».
     На закінчення заходу учні  читали вірші про воду, розповідали легенди про озера та річки, та пригадали прислів’я про воду.

      Люди здавна любили і шанували воду, оскільки вода має величезне значення у житті, тому її треба берегти та економити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар