пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Поштова скринька довіри

Щаслива людина, яка дарує щастя багатьом людям.
                                               Дені Дідро

На нашій планеті Земля величезна кількість країн. Кожна країна особлива і жителі теж особливі. Ми різні, зовсім не схожі один на одного. У нас різний колір шкіри, ми говоримо на різних мовах, у нас різні звичаї і традиції.  Але всі ми єдині в одному - ми люди. Люди на світло народжуються різними: несхожими, своєрідними. Щоб інших ти зміг розуміти, потрібно терпіння в собі виховати. Потрібно з добром до людей в будинок приходити, дружбу, любов у своєму серці зберігати!
Але не тільки на свята потрібно бути веселими та дружніми, а зберігати дух співробітництва та партнерства, бути готовим миритися з чужою думкою і в повсякденному житті. Це і є - толерантність.
     Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.



       17 листопада до міської бібліотеки №2 на бесіду-диспут «Поштова скринька довіри» прийшли учні 9 «А» класу ЗОШ №10.
Учні послухали притчі, легенди  та вислови про толерантність. Прийняли участь у асоціативних вправах. У формі бесіди-диспуту прийшли до висновку, щоб досягти успіху в житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», доцільно сформувати в собі толерантність як рису характеру.

Толерантне ставлення до всього
Збереже, врятує і спасе,
Допоможе вгледить перемогу,

Допоможе витримати все.

Немає коментарів:

Дописати коментар