пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Злочин без кари

Про біль, про муки, пам'ятайте, люди!
Далекий 33-й рік…

В останню суботу листопада вся Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. Повсюди проходять панахиди в пам'ять про загиблих від насильницької голодної смерті. Напередодні цього дня в бібліотеці СЗОШ №8 для учнів  10-А класу  (кл. керівник Карпюк Т.А.) був проведений вечір - пам’яті  «Злочин без кари». Бібліотекар Ірина Рядних донесла до учнів інформацію про те, яку страшну трагедію пережила Україна в ті роки.



       Присутнім був презентований відеофільм «Голод 33-го», у якому були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії. Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне…», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, у яких міститься інформація про голодомор в Україні.
Для більш глибокого розкриття теми в бібліотеці  була оформлена виставка-реквієм «Вже стільки років промайнуло, а біль у серці б’є і б’є …»



На вшанування світлої пам’яті жертв голодомору в Україні 1932 - 1933 роках оголошено хвилину скорботи. Хай ця хвилина для громадян нашої незалежної держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі й чистої совісті стане актом поминальним, жестом покаяння і перестороги. Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом-геноцидом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.

Немає коментарів:

Дописати коментар