понеділок, 16 квітня 2018 р.

Моє життя – «Асканія-Нова


      28 квітня 2018 року виповнюється 155 років від дня народження Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна – засновника першого в світі степового заповідника «Асканія-Нова».


      Учні 5-Б класу ЗОШ №10, які були запрошені у віртуальну еко-мандрівку «Моє життя – «Асканія-Нова» не тільки чули про знаменитий заповідник, а звичайно і мали змогу побувати там. А ось, що автором цього дивного місця, була унікальна людина, відомо далеко не всім. Тому бібліотекарі розповіли дітям історію створення заповідника, історію людини, для якої охорона природи і біологія стали справою номер один. Фрідріх Фальц-Фейн повністю підпорядковував господарські інтереси природоохоронним і науково-біологічним. Весь прибуток від продажу овець і шерсті він пускав на розвиток заповідника, зоопарку, дендропарку і біологічних досліджень. Його бурхлива діяльність, що не обіцяла доходів в майбутньому, не викликала розуміння в оточуючих і рідних. Багато хто відмовлявся допомагати в його починаннях, а деякі і заважали.


Історія створення і подальшого розвитку біосферного заповідника "Асканія-Нова" є гарним прикладом, яким чином слід вписувати своє ім'я в історію людства, як це зробив незабутий вдячними нащадками Фрідріх Фальц-Фейн.



Для нас Асканія залишається унікальним куточком первозданної природи, а для Фрідріха це земля, де дитяче захоплення стало справою його життя.
Після змістовної розповіді діти показали свої знання, прийнявши участь у природничих вікторинах та іграх.



Немає коментарів:

Дописати коментар