пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

Хай буде з нами Великодня казка


      На порозі одне з найважливіших християнських свят – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Слово «Пасха» походить від назви старозаповітного свята Песах, яке відзначають іудеї в пам ять про звільнення від єгипетського полону. Пасхальне ягня, яке приносилося в жертву в іудеїв, стало прообразом Христа. Воскресіння Христа – це найбільше диво християнської віри, яке доводить, що Ісус був Сином Божим. Він загинув на хресті, а через три дні після розп’яття повстав і вознісся на небо – так розповідає Біблія. Христу вдалося перемогти саму смерть, що ще нікому не вдавалося. Таку історію зародження свята розповіли бібліотекарі  міської бібліотеки №2 дітям, яких запросили на пасхально-бібліографічну композицію «Хай буде з нами Великодня казка».



      Був проведений бібліографічний огляд літератури в якій розповідається про святкування  Великодня в Україні. На сторінках книг та журналів  зібрані пісні, ігри, святкові страви, традиції, народні легенди, прикмети, рукомесло – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними.


      Цікаво було почути і дітей, які поділилися  тим, як святкують Великдень у їх родинах. Всі отримали задоволення від спілкування і заключним акордом заходу був майстер-клас з декорування Великоднього кошика. Дівчата вклали у цю поробку свій гарний настрій та добрі почуття.




      Зичимо всім миру, любові, достатку, радісних Великодніх свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар