пʼятницю, 18 травня 2018 р.

День вишиванки


     Щороку в третій четвер травня відзначається міжнародне свято – Всесвітній день вишиванки. Як відомо, ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.
     Вже не один рік поспіль Нова Каховка долучається до відзначення цього пам’ятного дня, збираючись на головній площі міста для спільного виконання Гімну та  беручи участь у  святковій ході.
     Також  17 травня у місті, в Палаці культури, відбувся обласний захід міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Профі-Кемп». Його учасники теж  приєдналися до акції.


     Для профістарівців з м.Берислава провідний бібліотекар міської бібліотеки №2 Рядних І.Л. провела екскурсію «Кам’яні вишиванки». Одним з найцінніших скарбів півдня України є орнаментальні панно, що прикрашають кожний будинок кварталів по вулицях старої частини міста Нова Каховка. Це надає місту своєрідності, унікальності і безумовно ставить його в ряд пам’яток національного значення. Всі панно – це роботи художника Григора Довженка, які виконані в техніці різьблення по сирому тиньку. Зараз новокаховчани з любов’ю їх називають «кам’яні вишиванки Довженка».

Немає коментарів:

Дописати коментар