четвер, 31 травня 2018 р.

Ігри патріотів Херсонщини


  Кожного року в нашому місті проводиться обласний інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини». До участі запрошуються учні 4-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області.
   Участь у турнірі сприяє патріотичному вихованню дітей, поширенню історико-краєзнавчих знань про рідний край; активізації краєзнавчих інформаційних потреб у школярів, використання краєзнавчих фондів бібліотек та заохочення дітей до систематичного читання.
       У травні відбувся І відбірковий етап турніру для учнів різних вікових категорій ЗОШ №3, ЗОШ №10, СЗОШ №8. Змагання дітей проводились в ігровій формі за настільними та електронними картами.


  4-ті класи були запрошені до краєзнавчо-пізнавальної експедиції Херсонщиною. Під час ігор «У пошуках знайомих незнайомців» та «Зелене диво Херсонщини» діти пригадали тваринний та рослинний світ нашого краю. 


   5-6 класам була запропонована гра «Херсонські ерудит-мандри». Хлопці і дівчата  отримали завдання на тему: туристичні обєкти та визначні памятки Херсонської області.
   Для 7-8 класів була проведена історична подорож на тему «Лицарі Таврійського краю. Козаки Херсонщини». За допомогою різноманітних завдань учасники дізнались, як Херсонщина повязана з козацтвом, які історичні козацькі постаті перебували на наших землях та розширили знання про козацький побут та обряди.



   Кращі краєзнавці, переможці І відбіркового туру: Новикова Аліна, учениця 4-А класу та Чистохіна Анастасія, учениця 4-Г класу СЗОШ №8; Куцак Богдан та Загрунна Валерія, учні 4-А класу ЗОШ №10; Сапожник Володимир, учень 6-А класу та Чурсінов Матвій, учень 8-А класу ЗОШ №3                                  
візьмуть участь у ІІ етапі  турніру, який буде проходити у  Новокаховській міській бібліотеці для дітей. 

     А далі Херсон…! Фіналісти ІІІ обласного етапу нагороджуються дипломами та памятними подарунками.

Немає коментарів:

Дописати коментар