пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Мово! Гордість моя, моя вічна краса!


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку  відзначається  в Україні. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.


     Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.
Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі.
     Ось і сьогодні до міської бібліотеки №2 завітали учні 5-х і 10-х класів ЗОШ №10 на мовограй «Мово! Гордість моя, моя вічна краса!». Дітям запропонували пригадати, що вони знають про нашу рідну мову, і позмагатися в ерудованості, взявши участь у мовограї( конкурси, вікторини, загадки).  Поділили на дві команди  «Калина» і «Мовознавці», і гра почалась…


      А конкурсів було багато –«Словникар», «Зоопарк», «Прямо і влучно», «Продовж думку», «Редактор», «Загадки-жарти», «Намалюй пісню» і багато інших.



 Весело, а головне з користю провели час. Сьогодні, ми ще раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.
     Журі оголосило переможців мовограю, ними стала команда «Мовознавці». Вони і одержали солодкі подарунки.



Немає коментарів:

Дописати коментар