неділю, 25 листопада 2018 р.

Лиха коса Голодомору

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був Голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі. Українських селян знищили не тому, що вони були селянами, а тому, що вони були українцями", — писав американський професор Р. Конквест.




Для вшанування памяті померлих від голоду зібралися учні 9-Б класу ЗОШ№10 на хронограф «Лиха коса Голодомору». Рядних І.Л. розповіла  про тодішні події, які переконливо свідчать, що в українському селі мали місце всі елементи політики геноциду. Такого висновку дійшли члени Міжнародної комісії з розслідування голоду в Україні, яка працювала 1988—1990 рр. Геноцидом українського народу визнали голодомор 1932—1933 рр. Верховна Рада України, а також понад півтора десятка країн світу.
Страшно подумати, але залишившись без хліба, селяни їли мишей, щурів та горобців, кісткову муку і кору дерев. Відбувалися численні випадки канібалізму. Загалом у 1932—1933 рр. в Україні загинуло від 7 до 10 млн. осіб. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу.
 Діти зачитали свідчення очевидців тих часів, вшанували померлих від голоду хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті.



Немає коментарів:

Дописати коментар