вівторок, 11 грудня 2018 р.

Що буде, якщо…?


10 грудня- Міжнародний день прав людини.

Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини
До цієї дати бібліотекарі міської бібліотеки №2 провели правовий тренінг «Що буде, якщо…?», для учнів 8-Б класу СЗОШ №8. Захід спрямований на підвищення загального рівня правової культури, поширення інформації з реалізації і захисту прав і свобод законних інтересів особистості.



На календарі є чимало дат, присвячених утвердженню однієї з найбільших цінностей людства – прав людини.
Та, незважаючи на таку, здавалося б, значну увагу правам людини і поціновування їх, ми, на жаль, щодня стикаємося з випадками свідомого чи неусвідомленого порушення прав людини і прав дитини, зокрема.
Діти мали змогу не просто почути від бібліотекарів  інформаційне повідомлення про права і обовязки, але й в ігровій формі  змогли ближче познайомитися зі статтями з Конвенція про права дитини.


Вони майже на відмінно виконали завдання, де їм треба було визначити кожному праву відповідний обовязок; класифікували права за певними принципами; активно та весело впоралися з бліц-тестом «Чи знаєш ти зміст Конвенції ООН про права дитини» - визначили справжні та жартівливі права; показали ерудованість відповідаючи на питання правової вікторини.
Трохи пофантазували і уявили себе юристами у рольовій грі «Сам собі юрист». Бажаючі, спробували надати юридичні консультації із запропонованих ситуацій.


Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


Юнакам та дівчатам потрібно думати про свої права, щоб мати рівні можливості для досягнення своїх цілей. Кожен повинен відповідальності за свій вибір та більше можливостей застосовувати свої права. Коли люди поважають права один одного, це допомагає створити більш справедливий і мирний світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар