середа, 27 березня 2019 р.

«…років на книжковій полиці»



«Книга, яку читають, має нинішній день;
книга, яку перечитують, має день прийдешній»
О. Дюма
Ювілей – не просте свято, а серйозна дата, віха людського життя. Але виявляється, дні народження бувають не лише у людей, але і у книг.Вони, як і люди, мають свій характер свою долю, свою історію, вони народжуються, але не вмирають. У кожної книги, свій шлях до читача, а найкраще свято для книги – коли цю книгу читають і перечитують!
В бібліотеці №2 відбулося знайомство юних читачів з дивовижним розмаїттям книжкового світу. Для учнів 6-Б класу СЗОШ №8 пройшов захід «…років на книжковій полиці», присвячений книжкам з часу написання яких виповнилася ювілейна дата.
2019 рік став ювілейним для багатьох творів відомих вітчизняних, та  зарубіжних письменників. За допомогою відеоматеріалу бібліотекарі ознайомили дітей з обставинами народження твору та його видання, з цікавими фактами і пам’ятними моментами із біографій авторів. Звісно, неможливо охопити увагою всіх ювілярів, тому ми зосередились на більш відомих творах, тих яких вже читали, або бачили їх екранізацію.


 Час нашої зустрічі пройшов непомітно, мабуть тому, що всі приймали активну участь, не було нудьгуючих та байдужих,  було весело і цікаво. Грали в «Знайди пару», де завданням було знайти кожному літературному твору її творця. Піднімаючи прапори країн світу, команди визначали де саме народився автор книги. Перевірили свої знання у вікторині і побачили наскільки ми уважні та сконцентровані коли читаємо.


Книги-ювіляри про які ми говорили і сьогодні стоять на поличках  книжкових стелажів нашої бібліотеки та продовжують вабити до себе читачів.


Запрошуємо всіх, хто бажає, завітати до нашої бібліотеки та поринути у світ книжкових героїв, які протягом багатьох поколінь навчають нас бути людяними, сміливими, чесними і товариськими.



Немає коментарів:

Дописати коментар