пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Добро завжди перемагає...

Немає вищої святині,
Ніж чисте сяйво доброти.

Доброта, милосердя - багатоликі. Потреба в них повсякчас. Навіть тоді, коли немає біди. Навіть там, де гори спокійні і твердь земна не хитається під ногами. Милосердя і доброта - два крила, на яких тримається людство.
Сьогодні до міської бібліотеки №2 на годину спілкування «Добро завжди перемагає» прийшли учні 9-Б класу ЗОШ №10.
Що таке добро? Про відомих доброчинців світу та наших славетних українців йшла мова.


      Наприклад у Вавілоні був  такий звичай: недужих виносили на майдан чи дорогу. Кожен, хто йшов повз нього, підходив, розпитував, коли знав якийсь засіб, радив нещасному. Ніхто байдуже не проходив.
     У Сербії був такий закон: той хто одружувався, мав посадити 75 оливкових дерев. Оливки живуть і плодоносять 400 років. Забули імена тих, хто їх садив, а посаджені в XVII столітті дерева плодоносять і радують людей ще й сьогодні.
     Прекрасний звичай побутує і нині на Кавказі. Високо в горах саджають плодові дерева. Випадковий мандрівник, втамувавши голод чи спрагу, не може  навіть подякувати, не знає кому.
А наші козаки! Землянок ніколи не замикали! Будь-який подорожній міг зайти, розвести вогонь, зварити страву, спочити. А прийде хазяїн, ще й радий буде гостеві, привітає його. А буває господар , як їде куди, так ще й залишає страву для перехожого. Прекрасні стосунки, в основі яких - доброта!
      А ще запропонували дітям цікавий кросворд та різні практичні вправи. За допомогою листочків доброти визначили найдобріших однокласників, які отримали подарунки. 




   Завершується година спілкування. Та не повинні завершуватися добрі справи. Всім побажали гарного дня.
Нехай добрими і милосердними будуть серця! У будь-яких життєвих ситуаціях,  щоб залишалися на висоті, були людьми,
пам’ятали добро. Адже  доля кожного  у його руках. Як ми будемо ставитись до людей, так і вони будуть взаємними до нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар