пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Краєзнавчі перегони «Нова Каховка від «А» до «Я»»

                                                                                 
                                                                             
 
                     Перлина південна, джерелами вмита,
                     Трояндами пахне, садочками вкрита,
                     Джерельця дзвенять, прохолоду дають -
                     Це місто Новою Каховкою звуть.
                                                                Ганна Гришко

          Нова Каховка, елегантне, вишукано-прекрасне місто, оповите флером романтизму і особливою аурою інтелігентності, яке сьогодні відзначає свій 68-й день народження.
   Нова Каховка – стала символом натхненної праці багатьох людей, реальним втіленням вікових мрій народу про перетворення в квітучий сад засушливих степів Таврії та Криму. Прекрасні люди будували його, наперекір стихії, переборюючи труднощі, незважаючи ні на що. Ви тільки уявіть собі: щоб звести греблю і станцію, довелось пересунути 50 мільйонів кубометрів ґрунту. Якщо порівнювати забудову Каховської ГЕС з будівництвом світових пам'яток, то усього лише за 5 років «було побудовано» понад 10 єгипетських пірамід Хеопса.
    Життя стрімко рухається вперед, і, здається, що не потрібно озиратися назад. Але це не так! Чому? Без минулого немає майбутнього. Сьогодні з дітьми 6-А класу ЗОШ №10 ми пройшли шляхом тих, хто творив неповторну історію нашого міста. Багато що з неї вони повинні взяти за основу життя, адже щось з цього допоможе їм стати справжніми людьми, громадянами своєї країни.



   








Немає коментарів:

Дописати коментар