неділю, 20 лютого 2022 р.

Світ Ернеста Гемінґвея

              Ернест Хемінгуей(Гемінгвей)(1899-1961), американський письменник, журналіст. Не прагнучи до великих висот, Ернест Гемінґвей між тим зумів домогтися небаченої популярності, стати лауреатом Нобелівської премії і закарбувати своє ім’я у списку найкращих літераторів XX століття. Твори Ернеста Гемінґвея — сильні мотиватори до життя, наповненого сенсом, до гостроти почуттів емоцій.

До дорослого абонементу Новокаховської міської бібліотеки №2 від Українського інституту книги надійшли дві книги  цього талановитого автора.

       Гемінгвей, Ернест. Острів поміж течій : роман/Ернест Гемінгвей; переклад з англ. Анни Вовченко. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020.-512 с.

      «Острови поміж течій» — це історія митця і шукача пригод Томаса Гадсона — чоловіка, що дуже схожий на самого Ернеста Гемінґвея. Три частини роману — «Біміні», «Куба», «У морі» — подібні на острови спогадів в океані часу. Картини ідилічних канікул батька з синами змінюються епізодами останніх років Другої світової війни та зіткнення із суворою реальністю військових дій.

       Гемінгвей, Ернест.  Свято, яке завжди з тобою: мемуари/Ернест Гемінгвей; переклад з англ. Ганни Яновської. - Львів:Видавництво Старого Лева, 2021.-176 с.

Мабуть всі чули легендарний вислів «Якщо тобі пощастило в молодості пожити в Парижі, то, хоч би куди потрапив далі, решту життя він уже буде з тобою: Париж – це свято, яке завжди з тобою.»

«Свято, яке завжди з тобою» — легендарна книжка Ернеста Гемінґвея, що відтворює яскравий образ післявоєнного Парижа 20-х років ХХ століття. 1956 року письменник знайшов валізу, яку залишив у підвалі готелю «Ріц» у Парижі багато років тому. У валізі був блокнот із нотатками про його молоді роки і паризьке життя. З тих записів народилася книжка, яка побачила світ уже після смерті автора. З нею читач занурюється у неповторну атмосферу затишних паризьких кафе, відчуває гомін вуличок і тишу музеїв та художніх виставок, гамір і азарт кінних перегонів, смаки та запахи і дух нестримної творчості Ернеста Гемінґвея.

 Запрошуємо до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар