неділю, 20 лютого 2022 р.

Бібліо-знайомство до дня рідної мови "Без мови рідної ніяк не можна!"

 

21 лютого відзначають Міждународний  день рідної мови. Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

Тому до вашої уваги пропонуємо   від #Українського Інститута Книги:


-             Кулик Володимир «Мовна політика в багатомовних країнах. Закордоний досвід та його придатність для України». Автор докладно розглядає нинішній стан та історичні витоки мовної політики сімнадцяти країн, а потім аналізує можливість запозичення певних успішних закордонних зразків в Україні. Книга написана зрозумілою для нефахових читачів мовою, тому буде корисною не тільки науковцям, а й усім, хто цікавиться мовними проблемами в Україні та світі.

- Береза Тарас «А як кажуть у Вас?» Словник мовного розмаїття дарує читачам яскраву палітру рідного слова. Видання доводить, що саме рідну мову вивчити майже неможливо. Словникові одиниці відкривають незнаний мовний світ, вишукану словотворчу автентику у всій її красі та синонімічній розлогості.                 


 

- Дубчак Ольга «Чути українською». Ця книжка не змушуватиме вас учити правила чи зубрити мовні закони. Це вже робила колись ваша вчителька української мови та літератури. Завдання книжки — пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, а ще — чому наша абетка майже досконала. І, звісно, переконати вас, що українська мова — це надзвичайно цікаво, легко і місцями навіть корисно.

      Під час читання цих  книжок, наші читачі зробили невеличку рекламу прочитаної книги та залишили невеликий відгук.



Немає коментарів:

Дописати коментар