пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Слава твоя Україно - золотий, непокірний Тризуб

       19 лютого 2017 року виповнюється 25 років як Верховна Рада законодавчо і конституційно затвердила головний тризуб України – малий герб нашої держави.
       Напередодні цієї події, бібліотекарі міської бібліотеки №2 зустрілися з учнями 5-В класу ЗОШ №10, щоб познайомити їх з цікавими фактами про цей державний символ, який відомий людству з найдавніших часів. 


За допомогою яскравих ілюстрацій діти побачили, що ще в античні часи з тризубом було зображено багато міфічних героїв: римський Нептун, скіфський Тагимасад, слов’янські Перун та Водяник. В Індії – це зброя Шиви, багаторукого бога. Дізналися про найвірогіднішу з теорій походження тризуба – зображення сокола, що падає на свою здобич, а також і про те, що це був і фамільний знак Рюриковичів, що означав незалежність, свободу, силу. Виявилось, що наша країна не така уж і ексклюзивна. Діти розглянули синьо-жовтий прапор Барбадосу, на якому розташувався саме тризуб, хоч ця країна знаходиться за тисячі кілометрів від нас. Саме український тризуб присутній і на гербах італійської армії. Цікаво було побачити Андський канделябр. Цей малюнок, вирізьблений на скелі, вважається найбільшим зображенням тризуба.



       Пятикласники з задоволенням прийняли участь у вікторині та отримали солодкі подарунки.  


Немає коментарів:

Дописати коментар