понеділок, 27 лютого 2017 р.

Нова Каховка в моєму житті

     24 лютого члени клубу «Краєзнавець» зустрілися на своє чергове засідання. А що може бути важливішим і прекраснішим ніж день народження. Рідне місто святкує своє 65- річчя.
Нова Каховка – незвичайне місто. Незвичайність ландшафту – близькість ріки і безкрайній степ, грамотна архітектура міста, давнє скіфське повітря і вино Тавриди створюють особливий мікроклімат. Тут добре пишеться поетам - віють вітри снаги і безмежжя далекої провінції. Чи не тому на Київському Всеукраїнському зльоті молодих поетів «Компот» у 1993 році зародився жартівливий вислів «новокаховська поетична аномалія», за аналогією з Курською магнітною.
      65 років - дитячий вік з погляду Вічності. З погляду віку людини - це поважний вік . Людина в цьому віці має вже певні досягнення. Так і наше місто, в якому близько 70 тисяч населення може з гордістю пишатися своїми людьми. А пишатися є ким.


      Разом з членами клубу ще раз згадали відомих мешканців міста, віртуально пройшлись по вулицях, багато з яких змінило свою назву. А ще жваво обговорювали, що ж для кожного є Нова Каховка. Більшість з студентів приїхали до міста на період навчання, але з упевненістю можна сказати, що воно назавжди залишиться в кожному серці. Тож зі святом, рідне місто!!!


    Добрий день Нова Каховко!
                          Привітання знов і знов….
                          Ти – легенди замальовка,
                          Наша гордість і любов!

                                                           (В.І.Смолій)

Немає коментарів:

Дописати коментар