четвер, 18 травня 2017 р.

Музеї розповідають

Там, за вікном нуртує сьогодення,
А тут, де тиша ніби вкопана стоїть,
По - своєму святкові і буденні
«Законсервовані» миттєвості століть.
Щоб ми могли своє вчорашнє знати.
Мов книгу знань, щоб погортали час,
Довірливо очима експонатів
Минуле наше дивиться на нас.


   Кожного року, 18 травня, відзначається день музеїв. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали. Цей день є приводом для підвищення обізнаності про те наскільки музеї є важливими у розвитку суспільства.
    Музеї - скарбниці людства.  Вони важливий засіб культурного обміну, розвитку взаєморозуміння і співробітництва між народами.


   Саме до дня музеїв для учнів ЗОШ №10 була проведена віртуальна подорож «Музеї розповідають».  Бібліотекар Скрипаль К.І. розповіла учням про історію створення музеїв: перший Мусейон, заснований в Олександрії Птолемеєм I, про давні храми Китаю та Японії де збиралися твори прикладного мистецтва, про створення Лоренцо де Медічі у Флоренції саду скульптур, а також про перший Британський музей нового типу.
     За допомогою слайд – презентації діти занурилися у  виставкові  зали відомих музеїв світу: Версаля, Лувра, музею Прадо, Ермітажу та познайомилися з цікавими експонатами створеними людиною багато років потому.  


   Віртуально мандруючі по музеях під відкритим небом Помпеї, храму Боробудур та палацу – музею Дожів в Венеції, учні  дізналися про те, що помпейський форум, був центром політичного життя цього міста, храм Боробудур самий великий буддійський храм у світі, а у палаці – музеї Дожів знаходиться  «Зала Великої Ради» — найбільша зала не тільки у Венеції, але й в усій Італії.

    Учні дізналися багато цікавого і отримали масу яскравих вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар