понеділок, 8 травня 2017 р.

Згадаймо тих, хто виборов Перемогу

          Війна(1941 - 1945рр.) - дуже важливий період в нашій історії. Він є і одним із найтрагічніших. Війна завдала великих втрат Україні та її народу. На очах у багатьох дітей змінювалися одна за одною жахливі картини. Фашистські загарбники винищували все на своєму шляху: спалювали цілі селища та їхніх жителів, не жаліючи нікого; розстрілювали невинних селян. Невдовзі відтоді, коли вороги оголосили війну, наші рідні землі встигли перетворитися на руїни, на жахливе поле бою. 
          У бій прямували всі: чоловіки, жінки і навіть діти. Війна не шкодувала нікого, для неї всі люди були на одному рівні. Ми завжди маємо пам'ятати про наших рятівників! Саме тим сміливцям-дітям, які забувши про свої інтереси, жертвували власним життям заради Батьківщини і присвятили бібліотекарі свій захід. До міської бібліотеки №2 були запрошені на відео-подорож «Згадаймо тих, хто виборов Перемогу» учні 7-А класу СЗОШ №8.


        Діти дізнались про початок війни, про країни, які воювали на стороні фашистської Німеччини, про те, як їхні прадідусі і прабабусі виносили на собі всі тяготи тієї страшної війни.
 

              Слухаючи про те, як воювали і загинули у боях і під тортурами їх ровесники, діти могли поставити себе на місце цих героїв і подумати чи змогли б вони перенести їхню біль і смерть.


                Наприкінці зустрічі деякі учні розповіли історії з життя своїх рідних під час війни. Клас ніби доторкнувся до життя цілого покоління – військового покоління.


                      Бібліотекарі запропонували дітям в переддень свята поздоровити своїх рідних, сусідів-ветеранів, приділити увагу і подарувати їм добре слово та посмішку.

Немає коментарів:

Дописати коментар