вівторок, 26 червня 2018 р.

Вчимося бути громадянами


Я — українець. Є у мене право
На рідну мову та свою державу,
На гордий прапор золотисто-синій,
На щастя жити у такій країні.
Я — українець. Право знати маю
Про тих, кого героями вважаю,
Що людство рятували від руїни, —
Синів і дочок, гідних України.

Напередодні Дня Конституції в міській бібліотеці № 2  для вихованців літнього пришкільного табору ЗОШ № 8, пройшов  захід «Вчимося бути громадянами».


          З цікавістю вислухали діти розповідь бібліотекаря про історичне минуле нашої країни,  її  географічне розташування, про історію виникнення державних символів та історичні передумови прийняття Основного Закону нашої держави. Діти відповідали на питання, що таке Конституція і чому так важливо будь-якій країні мати свої державні закони. Активно ділилися своїми думками з приводу того, чи могла б людина взагалі обійтися без  правил, та вносили свої пропозиції щодо найважливіших законів для нашого суспільства.



 Хлопці і дівчата практично без помилок визначали до якої країни належить прапор і гімн, відгадували відомих, видатних людей України, зображення яких, разом з гербом ми бачимо на грошових купюрах – гривнах, із задоволенням приймали участь у іграх та конкурсах. А запропонована бібліотекарем вікторина закріпила знання дітей про рідну Батьківщину.



Немає коментарів:

Дописати коментар