середа, 13 травня 2020 р.

Читали тато з мамою - тепер читаю я


         Головна перевага читання – це розвиток уяви, того, що ніколи не розвинеш ніякими віртуальними реальностями, гаджетами і кіно, розвиток емоційного інтелекту і емпатії.
Читання дарує можливість безпечно проживати різні життєві ситуації, зокрема складні та болючі, разом із героями книг. 
     Сьогодні розмови про те, що діти мало читають, – як балачки про погоду: говорять усі, але здається, що реально змінити нічого не можуть. Часто батьки жаліються на те, що дитина взагалі відмовляється читати, що немає книг, які б її зацікавили. Саме зараз під час карантину, у всіх нас зявилося значно більше часу для того, щоб наблизитися до своїх дітей, аби бути в курсі, що їм подобається, які у них інтереси, і м’яко, без насильства скерувати їх.
      Якщо добре знати свою дитину, завжди можливо підібрати книгу, від якої їй буде складно відірватися. Немає дітей, які не читають – є книги, які не цікаві ось цьому конкретному хлопчикові чи дівчинці.
      Також дуже важливо (і не соромно!) читати книжки дітям вголос. Звичайно, дорослі діти можуть читати самі, але читання вголос - це моменти вашого сімейного щастя, близькості, довіри. Ви щось читаєте, обговорюєте, обнімаєтеся, разом плачете і смієтеся над книгою.
      Якщо дитина бачить вас частіше з книгою, ніж перед телевізором або зі смартфоном у руці, то шанси на те, що з неї виросте читач, різко зростають.
      Міська бібліотека №2 до Міжнародного Дня сімї підготувала та запрошує переглянути дитячу віртуальну виставку 
«Читали тато з мамою – тепер читаю я»




Немає коментарів:

Дописати коментар