пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

Літературний портрет "Безсмертна донька мудрого народу". До 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

 

Сумлінним акордом зима в небесах.

Тужливим ехом в’ється в піднебессі.

Ми розповісти хочемо сьогодні вам

Про життя і творчість поетеси Лесі.

Історія життя Лесі Українки могла б стати основою величезної драми, але стала на службі найсвітлішої поезії, зоря якої яскраво пломеніє на літературному небосхилі вже 150 років. Твори Лесі Українки – окраса світової літератури.

Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожили лише сорок два роки. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.

26 лютого читальна зала Новокаховської міської бібліотеки №2 наповнилася красою поезії Лесі Українки.


Учні старших класів  ЗОШ №10 I-III ступенів дізналися про життєвий та творчий шлях Лесі Українки. До  уваги старшокласників була представлена книжкова виставка «Сила генія Лесі Українки», відео-презентація «Безсмертна донька мудрого народу» та саундтрек гурту ЯРРА «Мавка». Учні взяли участь в анкетуванні Всеукраїнського соціологічного опитування «Леся Українка–неосяжність особистості».

Переглянути відео можна за посиланням:

https://youtu.be/cFp26kLgAXo 




Леся, яка стільки зробила для розвитку рідної культури, була і залишається нашою національною гордістю. Світова література не може назвати іншого письменника з таким талантом, щирим і самобутнім голосом, полум’яним серцем і мудрим розумом.




Немає коментарів:

Дописати коментар