пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Урок мови "Мова розуму - мова душі"

 

Мова кожного народу
неповторна і — своя;
в ній гримлять громи в негоду,
в тиші — тьохкіт солов'я.
 

      21 лютого, увесь світ відзначає свято своєї рідної мови. І на це свято до нас завітали школярі 9-А класу ЗОШ №10.

          Мова — це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

“Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів – скількома епітетами супроводяться визнання української мови.

Любов до рідної мови почи­нається ще з колиски, з маминої пісні. Народні колискові пісні зачаровують усіх, хто їх чує, над­звичайною ніжністю і простотою. У них — мате­ринська ласка і любов, світ добра, краси та спра­ведливості, щира віра в магічну силу слова.

Наша мова оспівана поетами. Українською мовою писали свої твори Тарас Шев­ченко і Леся Українка, Маруся Чурай та Володи­мир Сосюра, Павло Тичина і Максим Рильський.

За легендою, ми живемо у рай­ському куточку, який Бог тримав для себе, а по­дарував козакам в обмін на обіцянку берегти і зба­гачувати рідний край, дбайливо ставитися до його краси і людей, цінувати мову.

Ми прагнемо дотримувати сло­ва, даного нашими пращурами, дбаємо, щоб вічне українське слово звучало у кожному українському серці.


Переглянути презентацію ви зможете за цим посиланням:

https://youtu.be/19exff8anlU











Немає коментарів:

Дописати коментар