пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Блікфанг "Фантастичні книги"

 

24 березня в Новокаховській міській бібліотеці №2 на читачів 5-9 класів чекала зустріч з фантастичними творами зарубіжних та українських авторів. Блікфанг «Фантастичні книги» був присвячений саме цьому літературному жанру.

Створення чарівного, яскравого, надприродного світу, в який при звичайному, буденному житті дитина не може потрапити – чи може це бути нецікавим?

До уваги були представлені твори Г.Малик, М.Павленко, Д.Корній, М.Макущенко, Л.Кононовича, В.Лапікура, Дж.Р.Р.Толкіна, Дж.К.Ролінг, К.Люьїса, Т. Пратчетта, Ф.Е.Бернет, К.Функе, Дж.Щешки та інших.

Найбільш популярними вважаються ті книги фентезі, які мають екранізацію. Тому бібліотекарі  зробили акцент на знайомих багатьом творах Р.Дала «Чарлі і шоколадна фабрика», Л.Керрола «Пригоди Аліси у Дивокраї», серії книжок Дж.К.Ролінг про Гаррі Поттера та К.С.Люїса «Хроніки Нарнії». Першим завданням було визначити героїв обраної книги. Зробити це було неважко, бо їх зображення на карточках відповідало побаченому на екрані, під час перегляду фільмів. А ось впізнати літературного персонажа за зовнішнім описом та цитатами -  потребувало від дітей  трохи більше зусиль та часу.











Можливо хтось з дорослих скаже, що фантастика з її нереальними сюжетами - не серйозно, не корисно, не повчально. Але ці книги, де все можливо для дитини, підкорили серця сучасних книголюбів від молодшого шкільного віку до підлітків і зайняли впевнене перше місце.

Це був фантастичний день!

Немає коментарів:

Дописати коментар