четвер, 13 травня 2021 р.

Співець української землі


14 травня 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.

Бібліотекарі Новокаховської міської бібліотеки №2 презентували літературний портрет «Співець української землі». Студенти НКПЕТЛ  прослухали відомості  про життя та творчість письменника. 


Також читали новели В.С.Стефаника. До уваги молоді була запропонована тематична полиця «Майстер новели».


Ім’я Василя Стефаника присвоєно Прикарпатському національному університету, Національній бібліотеці у Львові, бібліотеці у Києві, вулицям у Львові, Тернополі, Коломиї, Стрию та Снятині. Премія імені Василя Стефаника присуджується за видатні досягнення в галузі української художньої літератури, мистецтва, архітектури та журналістики. Творчість В. Стефаника – не просто майстерне зображення автентичного галицького сільського побуту, політичних обставин того часу, це заглиблення в універсальні аспекти людського життя. Його творчість та манера письма мали великий вплив на розвиток української новелістики.

Немає коментарів:

Дописати коментар