середу, 5 травня 2021 р.

Стала пам'ять людська обеліском

 

Доки світанками сонце встає,

А на калині зозуля кує –

Пам’ять людська не забуде повік

Мук закатованих, попелу крик.

Там, де кривавий пройшов душогуб…

Пам'ять – це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам'ять про наших дідів, батьків і старших братів, пам'ять про вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам'ять про тих, хто поліг смертю хоробрих, пам'ять про всіх, чиї серця обпалила Друга Світова війна

9 травня 2021 року виповнюється 76 років історичної Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні. В жахіття війни було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих  б років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто  пропав безвісти. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

       Бібліотекарі Новокаховської міської бібліотеки №2 до Міжнародних днів пам’яті та скорботи за загиблими під час Другої Світової війни,76-ї річниці Перемоги над фашизмом(08-09.05)підготували книжкову виставку «Стала пам'ять людська обеліском».

       





 Минають десятиліття,народжуються і виростають нові покоління. Але в пам'яті народній ніколи не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар