четвер, 27 січня 2022 р.

За рідну країну поринули в бій

                    29 січня в Україні вшановують  пам'ять героїв Крут.

На залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю.

Приблизно 30 студентів з розвідувального підрозділу потрапили в полон, більшовики їх розстріляли. Перед смертю їх піддали тортурам.

Саме ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність. День української перемоги у бою під Крутами є законною гордістю українства.

Прикметно, що героїв Крут тепер іноді називають «першими кіборгами».  Вперше «кіборгами»   стали називати  захисників Донецького аеропорту у вересні 2014 року.

На вечір – спомин «За рідну країну поринули в бій» запросили вихованців  військово-патріотичного клубу «Патріот». Молодь послухала про події тих часів, переглянули відеоматеріали та уривки з художнього фільму «Крути 1918». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять крутян.






Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Тож пам’ятаємо свою історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар