четвер, 1 березня 2018 р.

Колиска любові і пісня душі


                                                     « Не суетливостью своей,
                                                                  Ты мил мне город.
                                                                  Прохладой солнечных аллей
                                                                  Так сердцу дорог.»
                                                                           В.И.Витюнин

      Молодому поколінню новокаховчан важко собі уявити, що Нової Каховки колись не було, адже це місто, яке вони знають з самого дитинства. Хоч воно ще зовсім молоде, але вже має повну подій історію, якою і поділилися бібліотекарі міської бібліотеки №2 з учнями 7-Б класу ЗОШ №8, здійснивши віртуальну подорож "Колиска любові і пісня душі", присвячену 66-річчю від дня народження Нової Каховки.


           Вони розповіли, як на місці сьогоднішніх житлових будинків вирували піщані бурі; як зводилася Каховська ГЕС; як на очах виростали Палац культури, Літній кінотеатр. Також познайомили дітей з трудовим подвигом людей, які побудували місто на піску, озеленили його і стали його першими жителями. 


      Будівельники вклали в нього стільки любові, ентузіазму, щирого бажання зробити свою роботу добре, що цю любов неможливо не відчути. Хто хоч раз побував в ньому, той не зможе забути цього чудового міста на Дніпрі, його тінистих алей, кришталево чистих джерел. Бібліотекарі звернулися до дітей із закликом любити своє рідне місто, берегти його і прикрашати! Поважаючи працю наших попередників, вони будуть мати єдину можливість навчитися створювати щось цінне самим.


       На завершення заходу хлопці і дівчата прийняли участь у вікторині.

Немає коментарів:

Дописати коментар