пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

Творча майстерня "Охороняй і бережи пташину, і допоможи у скрутну хвилину"

 

1 квітня – день щирих посмішок і жартів, а ще День зустрічі птахів. Починаючи з 1923 року це екологічне свято стало уже традиційним в Україні. «Як не буде птахів, то і людське серце стане черствішим», – влучно зазначив Михайло Стельмах. Хіба можемо ми уявити весну без маленьких гостей нашого саду, спів яких ми чуємо вдень і вночі? Ми звикли до них, що часом здається ніби ми їх добре знаємо. Чи справді це так?

В дитячому відділі Новокаховської міської бібліотеки №2 цей день присвятили птахам. Почали з інформації про найбільших, найменших, найшвидших. Далі  з’ясовували, як ці створіння знаходять шлях у вирій, а потім безпомилково повертаються додому? Що птахам страшніше взимку – голод чи холод? Чому птахи співають? Чому деякі не можуть літати? Чим підгодовувати птахів? Отже, знайомитись зі світом птахів можна не менш цікаво за допомогою книг та журналів. А якщо вас не дуже приваблюють різні наукові факти – читайте вигадані, але кумедні та повчальні історії письменників Г.К. Андерсена, Лесі Українки, Олексія Надемлінського, Лесі Ворониної, Валерія Герланця – героями яких є представники пташиного світу.

 Розгадавши кросворд дізналися, який то птах, персонаж багатьох казок та легенд, що приносить щастя і має назви - бусол, бузьок, гайстр, бацян. Розфарбовували розмальовки і визначали, які птахи зимуючі, а які перелітні.


 В творчій майстерні маленькі орнітологи знайшли застосування для використаних картонних коробок, пластикових стаканчиків і пляшок, змайструвавши їдальні для птахів.


Деякі читачі в онлайн-режимі приєдналися до нашого заходу і зробили годівнички та розвісили їх на деревах біля своїх домівок. З великим задоволенням малеча насипала насіння, злакові й сухофрукти не жалкуючи смачненького.




Хай пташиний спів радує нас і створює добрий весняний настрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар