пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

На вітрилах творчості


Українська література багата на яскравих самобутніх письменників. 5 квітня виповнюється 115 років від дня народження Анатолія Івановича Шияна. Народився письменник в українській слободі Борисівці на Білгородщині у родині селянина-маляра. Рідна слобода стала прообразом селищ, у яких розгорталися головні події творів письменника, — від ранніх оповідань, першої повісті "Баланда" (1930), де показане велике селище Слобода, і до роману "Гроза" (1936), який розповідає в основному про слободу Борисівку.

 В творчому доробку А. Шияна понад двадцять оригінальних книжок оповідань, повістей, нарисів. Він автор багатьох драматичних творів. Але найповніше і найбільш виразно його самобутній талант проявився в романах "Гроза" і "Хуртовина", що стали вершинами в творчості письменника. Улюблені дитячі казки "Івасик-Телесик", п'єси-казки "Котигорошко", "Ялинка" (1947), збірка "П'єси-казки" (1951) також належать перу Анатолія Івановича.

Новокаховська міська бібліотека №2 пропонує переглянути тематичну полицю «На вітрилах творчості», присвячену літературній діяльності А.І.Шияна. Запрошуємо всіх шанувальників української літератури до бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар